Medical Taping

Medical taping (MT) is een methode waarbij elastische tape gebruikt wordt om spieren en gewrichten te ondersteunen. Het ondersteunt, zonder daarbij de beweging te beperken. MT wordt gebruikt bij:

Achtergrond van Medical Taping

Spieren zijn niet alleen belangrijk voor de beweging. Spieren hebben een bepalende rol in de bloed- en lymfecirculatie en een grote rol bij het regelen van lichaamstemperatuur. Als spieren niet goed functioneren kan dat dus een scala aan klachten en aandoeningen geven.

De CureTape die we gebruiken heeft dezelfde rekbaarheid als de menselijke huid. Er wordt gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid. Hierdoor vormt de tape een soort tweede huid.

Deze tape kan nat worden zonder zijn functionaliteit te verliezen en heeft een anti-allergische lijmlaag. De tape kun je daardoor vaak probleemloos enkele dagen op het lichaam laten zitten en er kan zelfs mee gedoucht worden.

Wanneer wordt Medical Taping ingezet?

MT is in verschillende situaties aan te raden. Het is een uitstekende manier om slappe spieren op spanning te brengen en overspannen spieren de nodige rust te geven. Bij sportblessures waarbij vochtophoping of ontstekingen optreden kan tape verlichting bieden.

Veel sporters tapen bijvoorbeeld hun enkel of knie om deze van meer steun te voorzien. Daarnaast vermindert MT pijn en kan het de bloedcirculatie en lymfe afvoer herstellen.

Wordt Medical Taping vergoed?

MT is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling en zit bij de prijs inbegrepen.

kamp je met een van deze klacht en wil je graag hulp of zijn er vragen?
Neem contact met ons op: Onze therapeuten staan voor je klaar

GEZOCHT

Fitness begeleider

Dinsdag & Vrijdagavond
9 uur per week

Heb je vragen of wil je solliciteren
stuur een mail naar:

welkom@back2motion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.