Fysiotherapie

Wat is fysiotherapie?

De fysiotherapeut is de expert in houding en beweging. Hij/zij helpt je bij het voorkomen, verhelpen of verminderen van lichamelijke klachten en zorgt ervoor dat je weer optimaal kunt bewegen. De zorg van een fysiotherapeut past bij jouw persoonlijke situatie en is gericht op het doel dat jij wilt bereiken.

Wat is fysiotherapie?

Veel mensen maken gebruik van fysiotherapie. Wat is fysiotherapie eigenlijk? Fysiotherapie is een behandelmethode voor klachten aan spieren, banden, gewrichten en zenuwen, het bewegingsapparaat genoemd. Een fysiotherapeut kan pijn verminderen en het lichaam beter laten functioneren door verschillende behandelingen, oefeningen of het aanbrengen van bepaalde ondersteunende hulpmiddelen, zoals tape. Je kunt bij de fysiotherapeut terecht met een verwijzing van huisarts of specialist, maar je kunt ook zelf direct naar de fysiotherapeut toe stappen.

Hoe wordt jouw lichaam behandeld?

Tijdens de eerste afspraak (intake genoemd) vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van de klachten, door vragen te stellen en vervolgens een uitgebreid onderzoek te doen. Daarna stelt de fysiotherapeut samen met jou een behandelplan op.  Ieder mens is anders, elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders. Het benodigde aantal behandelingen is afhankelijk van de klacht en de ernst ervan. Naast het behandelen van klachten, besteden we veel aandacht aan het voorkomen van recidief (=opnieuw dezelfde klachten)

Een fysiotherapeutische behandeling duurt ongeveer 20 à 30 minuten. Tijdens de behandeling ga je samen aan de slag in een behandelkamer of de oefenzaal. Naast de fysieke behandeling door de fysiotherapeut doe je oefeningen voor kracht, coördinatie/stabiliteit en lenigheid. Maatwerk! Helemaal toegesneden op jouw klachten en lichaam. 

GEZOCHT

Fitness begeleider

Dinsdag & Vrijdagavond
9 uur per week

Heb je vragen of wil je solliciteren
stuur een mail naar:

welkom@back2motion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.