Longrevalidatie

Longrevalidatie

Uit wetenschappelijk onderzoek (bron: KNGF) blijkt dat een longrevalidatie de conditie en kracht verbetert, de slijmproductie vermindert en de kortademigheid doet afnemen.

Door talloze ontstekingen in de longen en het niet meer goed functioneren van de longblaasjes, kunnen er tal van vervelende klachten ontstaan zoals:

Al deze klachten die door onder andere COPD worden veroorzaakt, kunnen invloed hebben op het dagelijkse leven en daarmee de kwaliteit van leven verminderen.

De benauwdheid draagt ertoe bij dat lichamelijke activiteit steeds meer vermeden wordt. Hierdoor voelt het niet fijn om daar iets aan te doen. Het wordt steeds moeilijker om actief te zijn Dit veroorzaakt een negatieve spiraal van steeds minder beweging en nog meer afname van conditie en spierkracht.

COPD kan niet worden genezen, maar u kunt wel leren hier beter mee om te gaan en onder deskundige begeleiding werken aan conditie en kracht, aangevuld met ademhalings- en indien nodig ontspanningsoefeningen.

Kijk tevens op de website:

 longnetwerkemmenenomstreken.nl en/of chronischzorgnet.nl

 

Bent u nieuwsgierig wat wij hierin kunnen beteken maak een afspraak,
Onze therapeuten staan voor je klaar.

GEZOCHT

Fitness begeleider

Dinsdag & Vrijdagavond
9 uur per week

Heb je vragen of wil je solliciteren
stuur een mail naar:

welkom@back2motion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.