Littekenbehandeling

Littekenbehandeling

Een litteken ontstaat tijdens het genezingsproces van een wond. De meeste wonden laten na verloop van tijd een wit en vlak litteken na, waar men geen hinder van ondervindt. Sommige wonden kunnen een rood en verheven litteken geven; dit zijn voornamelijk diepere wonden. Voorbeelden van diepere wonden zijn brandwonden, operatiewonden of bijtwonden.

Abnormale littekens zijn:

deze littekens worden gekenmerkt door een felrode kleur, zijn dik en stug, komen boven het huidniveau uit en veroorzaken vaak jeuk en pijn. Het litteken beperkt zich tot de oorspronkelijke wondrand.

het voornaamste kenmerk van een keloïd litteken is dat dit type litteken buiten de oorspronkelijke wondrand groeit. Bovendien kan het litteken felrood tot paars kleuren.

deze littekens vertonen een atrofisch aspect. Het littekenweefsel is dun, droog, zacht en fijn rimpelig.

door pathologische veranderingen in het bindweefsel kan een litteken ook gaan scleroseren. Het litteken wordt dan hard, dik en moeilijk plooibaar.

Myofasciale (fysio)therapie kan helpen bij het verminderen van klachten van het litteken.

Littekenweefsel kan klachten veroorzaken aan het houdings- en bewegingsapparaat, maar ook het herstel stagneren. Bekend zijn arm- en schouderklachten en oedeem na borstoperaties, maar ook rugklachten na buikoperaties komen regelmatig voor. Littekentherapie is een nieuw vakgebied binnen de fysiotherapie. De combinatie van myofasciale release technieken met fasciale stretching en EasyTaping leidt tot verbluffende resultaten.

Littekens na een

Eigenlijk zou iedereen na een medische ingreep naar een littekenfysiotherapeut moeten gaan. Dat zou een hoop ellende en lelijke littekens schelen! Medische ingrepen zoals operatie en bestraling veroorzaken een litteken in de verschillende huid- en bindweefsellagen. Dit littekenweefsel is niet alleen lelijk aan de buitenkant, maar kan ook onderhuidse verklevingen veroorzaken met pijn en functiestoornissen tot gevolg.

Bekende voorbeelden zijn:

De littekenfysiotherapeut kan elk litteken effectief behandelen, hoe oud deze ook is. De littekens worden direct zichtbaar mooier en voelbaar zachter. De functiestoornissen worden effectief aangepakt. Binnen 1 behandeling merkt u direct verschil! Maak vandaag nog een afspraak en ervaar het zelf.

Wordt littekenfysiotherapie vergoed?
De vergoeding wordt tot een jaar na operatie vergoed.

 

Wil je graag hulp of zijn er vragen? Neem contact met ons op:
Onze therapeuten staan voor je klaar

GEZOCHT

Fitness begeleider

Dinsdag & Vrijdagavond
9 uur per week

Heb je vragen of wil je solliciteren
stuur een mail naar:

welkom@back2motion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.