Manuele therapie

Wat is een Manueel therapeut?

Een Manueel therapeut is een Fysiotherapeut die na zijn opleiding een specialisatie gedaan heeft in de Manuele therapie. In deze 3jarige opleiding verdiept men zich in verschillende aandoeningen, onderzoek en behandeltechnieken gericht op met name de wervelkolom. Maar ook de andere gewrichten komen aan bod, uitgezonderd de kaak

Wanneer naar de Manueel?

Manuele therapie is met name geschikt bij mensen met een verminderde bewegelijkheid in de gewrichten en/of pijnklachten. De behandeling geeft vaak direct vermindering van de pijn en verbetering van de bewegelijkheid

Hoe wordt jouw lichaam behandeld?

De manueel therapeut kijkt niet naar 1 gewricht maar naar het complete lichaam. Hierin wordt gezocht naar een samenhang en verklaring voor de klachten.

De manueel therapeut begint met een screening, anamnese en onderzoek
Hierin zal er gekeken worden of de klacht door de manueel therapeut behandeld kan worden of dat er mogelijk sprake is van een aandoening die een andere oorzaak heeft dan het bewegingsapparaat of een ernstigere oorzaak kan hebben.

De manueel therapeut zal u bewegingen laten uitvoeren, maar ook zelf de gewrichten bewegen. Hierbij wordt gekeken naar spierkracht, lenigheid, coördinatie, stabiliteit en bewegelijkheid.

Aan het einde van het onderzoek zal de manueel therapeut u vertellen wat de klachten veroorzaken, wat de mogelijke behandelmogelijkheden zijn en hoelang het ongeveer zal duren. 

Manipulaties
De manueel therapeut beschikt over verschillende behandeltechnieken, maar staat bekent om zijn manipulaties.

Wat is een manipulatie?
Dit is een snelle bewegingen in het gewricht die door een onderdruk in het gewricht een knappend geluid kan geven. Door deze technieken ontstaat er impulsen naar het brein, meer ontspanning en soepelheid in en rondom het gewricht. Waardoor er snel pijnverlichting en bewegingsverbetering kan optreden.

Ook kan de manueel therapeut het gewricht mobiliseren (bewegen in een deel of het volledige gewricht)
Verder gebruikt de manueel therapeut net als de fysiotherapeut oefeningen om de houding te verbeteren, spieren te versterken, rekoefeningen, coördinatie en stabiliserende oefeningen. Afhankelijk wat nodig is bij uw klacht.

kamp je met een van deze klacht en wil je graag hulp of zijn er vragen?
Neem contact met ons op: Onze therapeuten staan voor je klaar

GEZOCHT

Fitness begeleider

Dinsdag & Vrijdagavond
9 uur per week

Heb je vragen of wil je solliciteren
stuur een mail naar:

welkom@back2motion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.