Adem- en ontspanningstherapie

Adem- en ontspanningstherapie volgens de Methode Van Dixhoorn

De Methode Van Dixhoorn kan helpen met overspanning om te gaan en de spanningsklachten te verminderen.
Methode Van Dixhoorn is een adem- en ontspanningstherapie die leert om te gaan met een te hoge spanning en stress. De methode geeft inzicht in de oorzaak van de spanningsklachten. Door ademtherapie met ontspanningstherapie te combineren wordt het natuurlijke ademhalingspatroon hersteld en leer je hoe je lichamelijk en geestelijk kunt ontspannen. De Methode Van Dixhoorn legt de relatie tussen de adembeweging en de wervelkolom, waardoor de adembeweging op een natuurlijke manier wordt beïnvloed. Zelfs mensen die al benauwd worden als ze aan het ademen denken, kunnen daarom baat hebben bij een behandeling.

Stress, overspannen en burn-out

Veel klachten en problemen hangen samen met een te hoge spanning. Deze spanning (ook wel overspanning genoemd) wordt vaak opgebouwd in periodes van drukte/stress. Te denken valt aan thuis- of werksituatie maar ook spanning op het werk. Wanneer de spanningen niet overgaan en in het lichaam blijven zitten, kunnen er verschillende klachten ontstaan.

Adem- en ontspanningstherapie kan helpen met deze overspanning om te gaan en de spanningsklachten doen verminderen.

 Wij, fysiotherapie Back2Motion, hebben een fysiotherapeut, die momenteel deze post-HBO-opleiding van 3 jaar volgt.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in deze vorm van therapie
neem dan contact op met de praktijk.

GEZOCHT

Fitness begeleider

Dinsdag & Vrijdagavond
9 uur per week

Heb je vragen of wil je solliciteren
stuur een mail naar:

welkom@back2motion.nl

Deze website maakt gebruik van cookies die noodzakelijk zijn om de website zo goed mogelijk te laten functioneren. Door op accepteren te klikken, geef je aan hiermee akkoord te gaan.